Volg ons op:

Ruim 4 maanden geleden liep ik voor het eerst de trappen van het kantoor van FairSterk op; ik ging starten met afstuderen. Samen met FairSterk was er een onderzoeksvraag opgesteld, die ik uitvoerig ging onderzoeken. De vraag luidde: Hoe kan FairSterk haar arbeidsmarktcommunicatiestrategie inrichten om nieuwe medewerkers te boeien en binden?’ Er was alleen één probleempje. In mijn hele opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam heb ik nog nooit les gehad over arbeidsmarktcommunicatie en ik had nog nooit gehoord van een RPO. Een sprong in het diepe dus.

Pipi Langkous

Gelukkig houd ik van een uitdaging. Pipi Langkous zei ooit ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ en met deze instelling begon ik aan mijn avontuur bij FairSterk. Nu, na 4 maanden, kan ik zeggen dat die sprong in het diepe heel goed heeft uitgepakt. Ik heb de kans gekregen om alles te weten te komen over arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, candidate journey en nog zo veel meer. Toen ik mijn scriptie voor een laatste check liet lezen aan een familielid, gaf ze aan dat ze enorm veel had geleerd van mijn onderzoek. Een schouderklopje waar ik blij mee ben, want in een korte tijd is het mij dus gelukt om enorm veel te leren over een onderwerp en dit vervolgens over te kunnen brengen aan anderen.

“Je moet de kans krijgen om te leren.”

Corona

Toen ik op 10 februari begon met afstuderen zag de wereld er nog anders uit. Volle terrassen en kroegen, voetbalwedstrijden met publiek en een kantoor vol met medewerkers waren toen nog de normaalste zaak van de wereld. Op mijn eerste dag had ik totaal niet verwacht dat er een of ander virus om de hoek kwam kijken, waardoor ik ineens 40 uur per week in mijn eentje op mijn kamer zat te werken. Vergaderingen werden ingeruild voor Teams-meetings en bij de vrijdagmiddagborrel trok iedereen maar thuis een biertje open. Het was af en toe improviseren en moeilijk, maar ik kan zeggen dat ik trots ben op het document dat ik ga inleveren.

Je hoort altijd de grootste nachtmerrieverhalen over het schrijven van je scriptie. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dat totaal niet zo heb ervaren. Tuurlijk, het was af en toe hard werken en stressen, maar door mijn leuke collega’s en goede begeleiding vloog de tijd voorbij. Ik heb genoten van de interessante discussies over van alles en nog wat, de flauwe woordgrappen en potjes tafeltennis (die ik allemaal heb gewonnen, ze moeten nog even oefenen op kantoor daar). Als je op zoek bent naar een leuke, gezellige en leerzame plek voor een (afstudeer)stage, kan ik FairSterk alleen maar aanraden.

En nu …

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, tikt de tijd langzaam verder. Mijn laatste uurtjes als FairSterker zijn ingegaan en straks verlaat ik met opgeheven hoofd voor de laatste keer het kantoor. 4 maanden zwoegen aan de 142 pagina’s van mijn scriptie zijn voorbij gevlogen. Tijd voor mijn diploma, en tijd voor vakantie!

Meer weten over Fairsterk?

Laat het ons weten!