Volg ons op:

Verhaal

Malou

Dit is Malou, een resultaatgerichte recruitment specialist! Als Malou binnen komt dan staat ze er. Zij helpt je om verder te komen met jouw doelen, bedrijfsmatig en persoonlijk. Verder is Malou een netwerker pur sang en staat ze voor diversiteit en inclusie, mede daarom is ze naast haar werk bij FairSterk managing partner bij Ambitieuze Meisjes. Heeft ze dan nog vrije tijd? Ja! Die besteed ze in de Crossfit box of aan family-time met haar man en dochter.

Hé Malou! Vertel, wie ben je?

Ik ben Malou Muller, 33 jaar en als ‘Rotterdammert’ nu sinds een paar jaar woonachting in Ridderkerk. Daarnaast ben ik moeder, zus, getrouwd en af en toe te vinden in de Crossfit ‘box’. Kenmerken die mij omschrijven zijn: direct, positief, feminist, daadkrachtig, verbinder, nieuwsgierig, een tikkeltje eigenwijs en ongeduldig en een ‘niet lullen maar poetsen ’mentaliteit. Na een aantal jaren gewerkt te hebben binnen de culturele sector in Rotterdam, wilde ik mijzelf meer uitdagen op het commerciële vlak en heb ik de overstap gemaakt naar YoungCapital. Een mooie combinatie tussen commerciële uitdagingen en het verbinden van mensen. Vanuit YoungCapital heb ik een overstap gemaakt naar de IT branche, als Sales en Marketing manager bij Capica. Hier miste ik de sociale omgeving waarin het verbinden van mensen en het verder brengen van organisaties centraal staat. Einde zomer 2019 heb ik daarom de overstap gemaakt naar FairSterk.      

Leuk! En wat is de reden geweest om van baan te veranderen?

Het leven is te kort om te blijven zitten op een plek of in een situatie die je energie kost in plaats van oplevert. Voor mij geldt dit niet alleen voor een baan, maar in alles in het leven. Van welke betekenis wil je zijn? En voor wie? De overstap naar FairSterk maakt dat ik op verschillende manieren van betekenis kan zijn. Als Recruitment Specialist kan ik organisaties verder kan helpen met het aantrekken van nieuwe collega’s en mensen blij maken met een nieuwe baan. Een nieuwe baan die niet alleen aansluit op basis van kennis en kunde, maar die ook helemaal past bij wie zij zijn als persoon. Naast mijn werk ben ik altijd betrokken geweest bij verschillende organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van vrouwen. Mijn inzet voor de organisatie Ambitieuze Meisjes maakt dat ik binnen mijn werk bij FairSterk ook van betekenis kan zijn voor de huidige en volgende generatie vrouwelijk talent.

Volg Malou op de FairSterk instagram!

En toen FairSterk. Wat is voor jou de reden geweest om voor FairSterk te kiezen?

FairSterk is een vernieuwende en jonge organisatie waar veel ruimte is om mee te bouwen aan de groeiambitie. Daarnaast was het echt wel tijd voor een vrouw in het team en klein lesje feminisme. Daar worden we namelijk nóg beter van! 

Je klinkt als een Recruitment marketeer. Wat is de grootste verandering ten opzicht van je vorige baan?

Bij mijn vorige werk zat ik vooral aan de voorkant van de verandering en maakte ik de echte verandering binnen de organisatie niet mee. Nu ben ik, naast de aanjager van de verandering, ook verantwoordelijk voor de gehele implementatie en optimalisatie. Een groot verschil is ook dat ik voor een bepaalde tijd bij verschillende klanten binnen zit en daardoor veel meekrijg van diverse bedrijfsculturen en beleidsvraagstukken. Én ik zie waar er nog veel werk te verzetten is, als je bijvoorbeeld kijkt naar thema’s als diversiteit en inclusie.

Hoe heb jij deze ontwikkeling doorgemaakt?

Door de variatie aan klanten en de verschillende bedrijfsculturen en vraagstukken met betrekking tot recruitment en onboarding heb ik mijzelf in een snel tempo ontwikkeld tot een breed inzetbare Recruitment Specialist. Daarnaast zie ik dagelijks welke uitdagingen organisaties hebben als het gaat om diversiteit en inclusie. Dit maakt mijn motivatie om mij hier meer voor in te zetten alleen maar groter.

Bekijk onze openstaande vacatures

Hoe denk je te gaan ontwikkelen in de toekomst?

Als organisaties de wens hebben om een meer diverse en inclusievere werkgever te zijn, dan moet je bij mij zijn. Als Recruitment Specialist Diversiteit & Inclusie help ik graag met het neerzetten en implementeren van een diversiteitbeleid. Als ik dit in de toekomst kan gaan doen dan komt mijn werk bij FairSterk én mijn werk voor Ambitieuze Meisjes samen.  

Waar ben je het meest trotst op?

Ik ben trots op de impact die we maken voor en met onze klanten. Recruitment blijft mensenwerk. Dus als het lukt om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en hierdoor de organisatie een zichtbare stap dichterbij de groeiambitie of innovatie te brengen, dan geeft dat een kick. Daarnaast iemand blij maken met een nieuwe baan; het blijft dankbaar werk.   

Heb je vragen?

Laat het ons weten